Radon aktsomhetsgrad
Datasettet viser hvilke områder i Norge som trolig er mer radonutsatt enn andre. Datasettet er basert på geologi og inneluftsmålinger av radon. Inneluftsmålinger er fra NRPA sin nasjonale database, og geologi er fra NGU sine berggrunns- og løsmassedatabaser. Berggrunnsdata er av målestokk 1:250.000 og løsmassedata er av varierende målestokk, fra 1:50.000 til 1:1000.000 Inneluftsmålinger er brukt til å identifisere områder med forhøyd aktsomhet for radon. De er også brukt til å kjennetegne geologi i forhold til aktsomhet for radon, og denne kunnskapen er overført til områder hvor det finnes ingen eller få inneluftsmålinger. Der hvor et område er klassifisert som «høy aktsomhet» er det beregnet at minst 20% av boligene har radonkonsentrasjoner over 200 Bq/m3, med 70% statistisk sikkerhet. Der hvor et område er klassifisert som «middels til lav aktsomhet» er det beregnet at opp til 20% av boligene har radonkonsentrasjoner over 200 Bq/m3, med 70% statistisk sikkerhet. Der hvor det ikke er nok data, eller hvor det ikke er nok statistisk sikkerhet for å beregne aktsomhet for radon, er områder klassifisert som «usikker aktsomhet». Alunskifer er tilknyttet forhøyde radonkonsentrasjoner. Områder hvor det finnes alunskifer er klassifisert som «særlig høy aktsomhet». Med å overføre kunnskap fra områder med inneluftsmålinger til områder uten inneluftsmålinger, er det antatt at radonegenskaper av en geologitype er det samme i hele landet. I praksis kan det forventes noe variasjon i radonegenskaper i polygoner av den samme geologitypen. I tillegg kan det forventes variasjon i radonegenskaper innenfor et polygon.
Kvikkleire faregrad
Kvikkleire er en type leire som ved ekstra belastning går over fra fast til flytende tilstand. Hyppigheten av kvikkleireskred øker ofte i perioder der grunnvannsnivået stiger. Kvikkleire forekommer under marin grense både i Norge, Sverige, Finland, Russland, Canada og Alaska.
Årlige trafikkdøgn
Gjennomsnittlig trafikkmengde pr. døgn beregnet ut fra total (faktisk eller beregnet) trafikkmengde for hele året, delt på antall dager i året.
Flomfare
Flom defineres som vannføring over en viss størrelse. Man kan finne målestasjoner for vannføring langs med elver og innsjøer. Data fra disse målestasjonen blir brukt for å kunne si hvorvidt det er flom.
- Flom: Vannføring mellom middelflom og 10-årsflom
-
Storflom: Vannføring mellom 10-årsflom og 100-årsflom
- Ekstremflom: Vannføring større enn 100-årsflom
Opplysningen 1881 AS® kan ikke stilles til ansvar for uriktige eller mangelfulle opplysninger i tilknytning til kartet eller opplysningene som vises i forbindelse med kartet.